En zo zijn we weeral zondag en ook de zondag kunnen de kinderen iets bijleren
En wat hebben ze vandaag geleerd?
Hoe maken we kroketjes want ja.... de kinderen hadden daar toch heel andere ideeën over lol
ingrediënten | materiaal | werkwijze |
- 1 kg bloemig kokende aardappelen
- 2 eieren
- 50 gr boter
- 2 eiwitten
- 100 gr paneermeel
- nootmuskaat
- peper en zout
|
- aardappelmesje
- stamper
- vork of klopper
- borden
|
- schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water
- pureer ze met de stamper, voeg de losgeklopte eieren en boter aan toe
- kruid met nootmuskaat, peper en zout
- vorm langwerpige of ronde kroketjes
- laat ze even drogen onder een schone keukenhanddoek, op een koele plek
- klop de eiwitten lichtjes los in een diep bord
- doe in een tweede bord de paneermeel
- rol de kroketjes eerst door het eiwit, dan door paneermeel
- laat ze goed drogen en bak ze daarna in hete frituurolie goudbruin
|
LAAT GEPANEERDE KROKETJES GOED OPDROGEN VOOR JE ZE BAKT, ALS ZE TE VOCHTIG ZIJN BARSTEN ZE OPEN
variatie
- doe 50 gr oude of halfbelegen geraspte kaas bij de puree
- doe er gesnipperde gestoofde ui bij
- doe er een lepeltje geconcentreerde tomatenpuree bij
- doe er een paar eetlepels gebakken champignon stukjes bij
|
patatjes pletten |
|
kon hij al zijn macht gebruken |
|
kroketjes vormgeven |
|
de gerolde kroketjes |
|
paneren |
|
kroketjes laten drogen |
| HET EINDRESULTAAT | |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten