woensdag 5 oktober 2016

De eerste maand zit er al weer op

Wat vliegt de tijd.
Voor we het goed en wel beseffen is er al weer een maand voorbij.

In deze maand hebben we vooral de focus gelegd op natuurwetenschappen, aardrijkskunde, Nederlands, Engels en Frans.

Voor natuurwetenschappen zijn we afgezakt naar het natuurwetenschappelijk museum in Brussel.
De tijdelijke tentoostelling ging over het voortplantingsstelsel dus dit kwam wel goed van pas.
Ze deed er de proefjes en ze vond het leuk.

Na het bezoek aan het museum zijn we ook gaan sightseeing in Brussel zelf.


Na deze dag, viel ze uitgeput in slaap in de trein.  Heel veel indrukken, heel veel te verwerken :D

Voor Frans gaat ze elke week naar een privéschool zodat ze mondeling wat meer kan oefenen met een leerkracht die de Franse taal foutloos onder de knie heeft.  Thuis werken we dan verder aan de vocabulaire en de grammatica.

Voor Nederlands oefent ze op begrijpend lezen.  Bij de examencommissie krijg je geen apart blad met de tekst.  Je ziet de vragen, dan moet je op volgende drukken en dan pas zie je de tekst.  Voor haar leeftijd en voor het geduld dat zij heeft, is dat geen goede combinatie.  Dat oefenen we wat meer thuis, zodat ze deze werkwijze wat meer gewoon is.

Om mondelinge examens te oefenen, oefenen we nu met een woordspin.  Met de woordspin die ze bv maakt met het thema herfst (of wat voor thema dan ook), kan ze leren om een mooie tekst te schrijven.

En tenslotte Engels, haar lievelingsvak.  Buiten de lessen om, schrijft ze verhaaltjes en publiceert ze dan op internet.  De grammatica is nog niet helemaal juist maar het plezier en zin om te schrijven is er wel.  En dat is al een pluspunt.

Nu gaat ze ook terug naar het jeugd rode kruis.  Elke 14 dagen is er de zondag een activiteit.  Ze was wat nerveus omdat ze 2 jaar geleden serieus tegen schenen geschopt heeft maar het is allemaal goed verlopen.  Ze is persoonlijk al wat gegroeid en past nu in de groep (lees haar gedrag past nu in de groep).  Ik was toch wel even ongerust maar ben supertrots dat ze de beslissing genomen heeft om terug te gaan en het terug goed gemaakt heeft met iedereen. Stapje voor stapje gaat ze vooruit en als ze op sociaal vlak zo verder doet, kan ze misschien in januari beginnen dansen.  Een nieuwe uitdaging, andere kinderen,... Maar dat zijn zorgen voor later.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten